Abonnér
Se alle dagsordener og referater fra dette mødeforum

Referat
til
mødet i Faglig strategisk gruppe Gødstrup-klyngen
den 22. november 2023 kl. 08:30
i L128, Regionshospitalet Gødstrup

 


Sagnr.: 1-52-101-3-22

1. Godkendelse af dagsorden

Det indstilles,

at dagsorden godkendes

Sagsfremstilling

Punkter til eventuelt.


Mødeleder: Henning Voss


Deltagere:

Direktør Søren Liner, Herning kommune

Direktør Yelva Jensen, Holstebrog kommune

Direktør Louise Berg, Ikast-Brande Kommune

Hospitalsdirektør Henning Voss, Regionshospitalet Gødstrup

Praksis koordinator Jørgen Buch

Direktør Pia Ulv Helleland, Lemvig Kommune

Direktør Louise Raunkjær, Herning Kommune

Mark Brix Christensen, psykiatristaben (sekretariat)

Gunna Andersen, Regionshospitalet Gødstrup (sekretariat)


Afbud:

Direktør Anette Ørbæk, Ringkøbing-Skjern kommune

Lægefaglig direktør Jens Friis Bak, Regionshospitalet Gødstrup

Lægefaglig direktør Palle Juelsgaard, Præhospital

Direktør Lotte Juncker, Struer kommune

Sygeplejefaglig direktør Rikke Degn, Regionshospitalet Gødstrup

Hospitalsdirektør Tina Ebler, Regionspsykiatrien

PLO-m Susanne Krogsgaard

Pio-repræsentant Birgit Jonassen

Pio-repræsentant Peter Husted

Karin Locander, Herning kommune (sekretariat)





Beslutning

Godkendt

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-52-101-3-22

2. Temadrøftelse om teknologi/digitalisering

Det indstilles,

at faglig strategisk gruppe drøfter anbefalinger og muligheder for digitale løsninger i tværsektorielle forløb samt afklarer næste skridt.

Sagsfremstilling

Behovet for sundhedsydelser stiger, som følge af den demografiske udvikling med flere ældre, og hvor der samtidig er personalemangel og rekrutteringsudfordringer. En udfordring som forventes at vokse i de kommende år. Det er derfor nødvendigt at se på og udvikle nye løsninger med fokus på velfærdsteknologi og digitalisering.


En arbejdsgruppe med deltagere fra Regionshospitalet Gødstrup, Sundhed og Omsorg i Ringkøbing-Skjern Kommune, Danish Life Science Cluster og almen praksis, med reference til Faglig Strategisk Gruppe i Gødstrup-klyngen har haft til opdrag at pege på nedslagspunkter, hvor tværgående samarbejde kan optimeres eller gøres bedre med digital understøttelse.


I drøftelserne har arbejdsgruppen været optaget af, at der allerede findes mange digitale løsninger, om disse bliver anvendt og om de anvendes hensigtsmæssigt. Der er derfor et ønske om at skabe et bedre overblik over de eksisterende løsninger og anvendelse af disse såvel som at være nysgerrige på at afprøve nye digitale muligheder. Arbejdsgruppen anbefaler følgende fokusområder:


1. Selvmonitorering og selvhjælpsplaner

2. Videomøder mellem hospitalet/kommune/almen praksis.

3. Datadeling

4. E-indlæggelse

5. Videokonsultationer i klinikker.


Anbefalingerne er uddybet i vedhæftet bilag samt vil bliver præsenteret af repræsentanter fra arbejdsgruppen på mødet.


FSC (Fælles Servicecenter) vil efterfølgende orientere om deres muligheder for at bidrage til at understøtte den teknologiske udvikling i klyngesamarbejdet.


Præsentationerne fra arbejdsgruppen og FSC vil danne rammen for en drøftelse af, hvad skal der fokus på i det tværgående samarbejde, som kan understøtte anvendelsen af digitale løsninger.


Beslutning

Fra arbejdsgruppen for digital understøttelse i tværsektorielle forløb præsenterede Troels Niemann, RHG og Lotte Boserup, RKSK baggrunden for arbejdet samt uddybede de fem anbefalinger. Fokus er at anvende digitale løsninger, der kan understøtte borgerrejsen, så overgangen lettes.


Jan Søe Dybdal præsenterede Fælles servicecenters opgaver og muligheder for telemedicinske løsninger. Den digitale verden kan bidrage til at løse nogle af sundhedsvæsenets udfordringer, så der frigøres ressourcer til kerneopgaven samt understøtter borgeren, så de ikke får behov for sundhedsvæsenet.

Derudover arbejdes der med kompetenceudvikling samt on boarding processer - hvordan sikrer vi at borgeren og de sundhedsprofessionelle er klar til anvende de digitale løsninger.

Præsentationen er vedhæftet referatet.



Den efterfølgende drøftelse tog udgangspunkt i følgende refleksionsspørgsmål:

  • Hvordan får vi fælles commitment for retning for fremtidens sundhedsløsninger?
  • Hvordan får vi differentieret og sikret at vi får udnyttet det fulde potentiale hos den 'stærke' så der er mere energi til den 'svage'?
  • Hvordan simplificeres de digitale løsninger, så de bliver brugervenlige-både for patient og personale og hvordan kan der arbejdes med integration for data-deling
  • Hvordan sikrer vi, at det bliver brugt? Implementering og vejledning/uddannelse af personalet.


Input fra drøftelsen:

Både kommuner og hospitalet bøvler med implementering, hvordan bliver videomøder en hovedregel, og hvordan opnår vi spredning? Teknologien skal bruges til at binde os tættere sammen – det kræver en kulturændring.
Er tiden moden til, at tage nogle radikale beslutninger, så der bliver sat skub i udbredelsen af de digitale løsninger.


Hvordan får vi de ældre borgere til at anvende teknologien? der er behov for uddannelse, information, og så skal teknologien være intuitiv og simpel. Vi vil gerne nå gruppen af borgere, som er multimorbide og præget af kompleksitet, da det store potentiale ligger her. Men det er denne gruppe, som er allersværest at nå.

Måske skal løsningerne anvendes på de ressource stærke borgere, så der frigives tid til de svageste borgere.


Datadeling: der er allerede gode erfaringer med pilotprojektet Axon – evalueringsrapporten vedhæftes. Der arbejdes på en løsning, så det kan udbredes i Regionen.


Danish Live Science Cluster er en vigtig medspiller. De har et stort videns grundlag, som kan anvendes. Fælles Service center indgår gerne i nogle pilotprojekter.


Mange AI-løsninger er på vej og vil efterhånden kunne anvendes på forskellige måder.


Konklusion.

Der er enighed om, at der skal formuleres en overordnet vision med følgende pejlemærker:


På kort sigt.

  • videokonferencer - fokus på teknologi og medarbejder kompetencer
  • datadeling – spredning af de gode erfaringer
  • Selvmonitorering – igangsætte nogle afprøvninger


På længere sigt

  • E-indlæggelse – det kræver en dybere drøftelse.
  • AI- løsninger


Søren Liner Christensen, Henning Voss og Anette Ørbæk Andersen kommer med et oplæg, hvor visionen samt ovenstående pejlemærker konkretiseres.


Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-52-101-3-22

3. IBBU – forebyggelsesprojekt for unge med depression, angst og stress

Det indstilles,

at faglig strategisk gruppe på baggrund af præsentationen drøfter resultater og erfaringer fra projektet.  

Sagsfremstilling

Klinisk Socialmedicin & Rehabilitering i Region Midtjylland og tre kommuner (Randers, Skive og Herning) har fornyligt afsluttet et flerårigt forebyggelsesprojekt ’Integreret Uddannelses-/Beskæftigelses- og Behandlingsindsats til Unge 18-30-årige med depression, angst og stress’ – i daglig tale IBBU.

IBBU har afprøvet en ny integreret metode for psykosocialt udfordrede unge (18-30 år) i et tværsektorielt samarbejde, hvor den sundhedsfaglige indsats var udplaceret fysisk og integreres i kommunernes ungeindsats.


IBBU-projektets målgruppe har været gruppen af unge som uden en målrettet indsats typisk falder mellem flere stole. De unge i målgruppen kan ikke umiddelbart profitere af jobcenterindsatsen pga. deres psykiske og/eller sociale udfordringer og heraf følgende oftest høje belastningsgrad, og deres forløb er derfor typisk langvarige. På den anden side er deres problemstillinger ikke tilstrækkeligt tunge til at de matcher Regionspsykiatriens målgruppe, hvorfor der ikke er udrednings- og behandlingstilbud til dem her. Endelig er gratis behandlingstilbud i den private sektor begrænsede og forbundet med lange ventelister.


Formålet med forebyggelsesprojektet har været, at igangsætte en tidlig indsats overfor unge med psykiske problemer, således at man forebygger at problemerne udvikler sig til mere indsatstunge behandlingskrævende lidelser i psykiatrien.


Repræsentanter fra Klinisk Socialmedicin og Rehabilitering samt Herning kommunes præsenterer resultaterne af effekten på de beskæftigelsesmæssige mål og de sundhedsmæssige.


Vedlagt er implementeringsevalueringen for dem som har mere interesse i projektet.

Beslutning

Camilla Rasmussen, Klinisk Socialmedicin og Ulla Høy Henriksen, Herning kommunen præsenterede projektet og resultaterne. Præsentationen er vedhæftet.


En vigtigt observation var, at de unge ikke nødvendigvis har stress, men har angst og depression. Omkring halvdelen faldt uden for målgruppen og blev via egen læge henvist til Regionspsykiatrien. Flere af de unge skjuler deres udfordringer og har dermed ikke kontakt til sundhedsvæsenet.


Opfølgning, som havde fokus på ordinær beskæftigelse og uddannelse, blev allerede foretaget fire uge efter afslutning. Resultater viste at de unge trives bedre, men de kommer ikke mere i gang med job eller uddannelse. Indsatsen var med til at ændre de unges tro på sig selv og deres forestilling om muligheden for et arbejde. Det vil være interessant, at følge de unge i længere tid, for at se om indsatsen gjorde en forskel på længere sigt.


Samarbejdet med kommunerne blev fremhævet som positivt. Det gav organisatorisk stort fagligt udbytte at være under samme tag samt kompetenceudviklingen blev en integreret del.

Den unge var i centrum og potentialet er stort med en tidlig forebyggelsesindsats.


Klinisk Socialmedicin har et ønske om udvikling af IBBU+ og ønske om et samarbejde med kommunerne i forhold til projektet fremadrettet. Udfordringen er, hvordan skal det finansieres.

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-52-101-3-22

4. IPS-metode (Individuelt Planlagt Job med Støtte)

Det indstilles,

at den faglige strategiske gruppe beslutter, at ’notatet om fælles principper for arbejdet med IPS-metoden’ skal danne grundlag for en fælles tilgang til IPS-metoden i Gødstrupklyngen

Sagsfremstilling

Faglig strategisk gruppe i Gødstrupklyngen besluttede i foråret 2022 at nedsætte en taskforce med henblik på at fremlægge de største konkrete fælles borgeroplevede udfordringer mellem kommunal og regional psykiatri. Faglig strategisk gruppe blev på deres møde i oktober 2022 præsenteret for resultaterne fra denne taskforce. Efterfølgende blev den politiske klyngegruppe på deres møde d. 12. april 2023 præsenteret for forslagene til prioriteringer indenfor børne- og voksenpsykiatri i Gødstrupklyngen. Den politiske klyngegruppe besluttede at arbejde videre med fokusområderne: ’behandlingskontinuitet’ samt ’arbejdsmarked og uddannelse’.


Den faglige operative gruppe for voksenpsykiatri har efterfølgende nedsat to arbejdsgrupper, der skal arbejde med hhv. ’behandlingskontinuitet’ samt ’arbejdsmarked og uddannelse’.

Arbejdsgruppen ”arbejdsmarked og uddannelse’ har haft til opgave at komme med en anbefaling på en fælles tilgang til, hvordan der kan arbejdes med Individuelt Planlagt Job med Støtte (IPS-metoden) i Gødstrupklyngen.

På mødet i den faglige operative gruppe for voksenpsykiatri blev vedhæftede notat om fælles principper for arbejdet med IPS-metoden i Gødstrupklyngen præsenteret. Den faglige operative gruppe for voksenpsykiatri godkendte notatet på mødet samt besluttede at orientere om notatet i egne organisationer. Derudover besluttede gruppen, at notatet skulle sendes videre til behandling i den faglige strategiske gruppe, så de fælles principper for arbejdet med IPS-metoden bliver forankret på direktørniveau.

Beslutning

Notatet om fælles principper for arbejdet med IPS-metoden blev godkendt.


I drøftelsen var der en opmærksomhed på målgruppen. Der blev ikke ingen nærmere afgrænsning, men der kan overvejes at udvide målgruppen til også at omfatte unge i alderen 15-17 år, som det fremgår af notatet.


Der skal være en tilbagemelding til det politiske niveau gerne med deltagelse fra et jobcenter.

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-52-101-3-22

5. Kvalitetsstandarder

Det indstilles,

at faglig strategisk gruppe drøfter, hvordan Gødstrup-klyngen løfter det fælles populationsansvar i forhold til de nationale kvalitetsstandarder.

Sagsfremstilling

I forbindelse med den politiske aftale af maj 2022 om sundhedsreform blev det aftalt, at Sundhedsstyrelsen skal udarbejde / revidere kvalitetsstandarder på akutfunktioner i kommuner og patientrettet forebyggelse for borgere med kroniske sygdomme.

Kvalitetsstandarden for kommunale akutfunktioner er nu udsendt og vedlægges dagsordenen.

I aftale for sundhedsklyngerne er nævnt, at der på det faglige/strategiske niveau som hovedopgave skal tages hånd om de fælles patienter og borgere med fokus på at sikre konkrete løsninger for bedre sammenhæng, kvalitet og øget nærhed og samtidig være en drivende kraft for styrket kvalitet og omstilling til det nære sundhedsvæsen.

Det omfatter bl.a.:

- Opfølgning på fastlagte mål og implementering af lokalt og nationalt aftalte initiativer fx kvalitetstiltag, nationale handlingsplaner og øvrige relevante initiativer.

Punktet er dagsordensat med henblik på en overordnet drøftelse af, hvordan Gødstrup-klyngen løfter det fælles populationsansvar ind i dette første nationale kvalitetstiltag i form af ”Kvalitetsstandarder for kommunale akutfunktioner” med henblik på at sikre bedre sammenhænge for patienter og borgere.

Beslutning

Faglig Operativ gruppe for Voksen Somatik får til opgave at komme med et oplæg til, hvordan det fælles populationsansvar løftes. Der tages afsæt i kvalitetsstandarder for kommunale akutfunktioner, og fokus er input til konkrete løsninger for bedre sammenhæng.

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-52-101-3-22

6. Møde i Gødstrup-klyngen 1/3 -24

Det indstilles,

at faglig strategisk gruppe drøfter hvilke tværgående udfordringer, der skal præsenteres for Gødstrupklyngen til mødet 1.marts 2024.

Sagsfremstilling

Gødstrup-klyngen har fastlagt møde den 1. marts 2024 og med henblik på at sikre en relevant dagsorden for alle parter ønskes en drøftelse i Faglig Strategisk Gruppe af, hvor de tværgående udfordringer ses, når vi kigger ind i en fælles opgave med at sikre gode samlede forløb for borgere / patienter.

Robusthedskommissionens anbefalinger fra september 2023 siger blandt andet under overskriften ”Stærkere prioriteringer og klogere opgaveløsninger” – anbefaling 5, at ”kompetencer skal bruges på tværs af geografi og sektorer", som også nærmere beskriver, at det handler om at skabe mest mulig sundhed for pengene.

Kan man tale om fælles løsningsplatforme i forhold til kendte udfordringer som for eksempel rekruttering, harmoniseringer og snitflader fra egen organisation?

Det foreslås, at der udpeges 3-5 af de største tværgående udfordringer som præsenteres for Gødstrup-klyngen på mødet den 1. marts 2024 ved hjælp af et fælles oplæg mellem Region og kommuner.

Beslutning

Vision og pejlemærker for digitalisering skal præsenteres for den politiske klynge.


Der var en drøftelse af, hvilke udfordringer det samlet sundhedsvæsen står overfor om 5 år, samt behovet for handling og prioritering.
Fælles populationsansvar og rekrutteringsudfordringer er en fælles udfordring og dermed en fælles opgave.
Der er behov en strategisk tilgang, før det kan blive handlingsorienteret.


Politikerne skal præsenteres for et udfordringsbillede, der er baseret på fakta, og med henblik på en strategisk drøftelse af, hvor langt er vi villig til gå i forhold til harmonisering, og hvor ambitiøse vil vi være.


Konklusion.

Det besluttes, at formandskabet kommer med et oplæg om de langsigtede udfordringer baseret på fakta, der skal danne grundlag for en politisk drøftelse.

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-52-101-3-22

7. Datapakker

Det indstilles,

at faglig operativ gruppe for voksen somatik anmodes om at arbejde videre med data, som kan præsenteres for indlæggelser for + 80 årige.

Sagsfremstilling

På møde i Gødstrup-klyngen den 23. oktober 2023 blev datapakkerne drøftet ud og Klyngen besluttede, at der blandt andet skal kigges nærmere på data for indlæggelser af +80 årige.

Regionen har efterfølgende lavet udtræk over ”indlæggelser/akut ambulante forløb +80 årige i Gødstrupklyngen”.

Udtrækket er vedlagt dagsordenen som en forståelsesramme for den videre drøftelse.

På mødet i Faglig Strategisk gruppe ønskes en drøftelse af, hvordan vi griber opgaven (”the big why”) og definerer en opgavebestilling til faglig operativ gruppe med henblik på en tilbagemelding til Gødstrup-klyngen på mødet den 1. marts 2024.

Beslutning

Der besluttes, at Faglig Operativ Gruppe for Voksen somatik får til opgave at udarbejde konkrete handlingsforslag, som kan reducere antallet af indlæggelser for + 80 årig. Det må gerne være ambitiøst.

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-52-101-3-22

8. Status på etablering af Røde Kors omsorgscenter

Det indstilles,

at orienteringen tages til efterretning.

Sagsfremstilling

Holstebro kommune giver en status på etablering af Røde Kors omsorgscenter, og Regionen orienterer om direktionens stillingtagen til at indgå i samarbejdet.

Beslutning

Det er afklaret, at NGO'en kan ansøge den nationale pulje "Ansøgningspulje til omsorgspladser for borgere i hjemløshed efter indlæggelse" uden medfinansiering fra Region eller kommuner.


Der forventes, at Røde Kors modtager midlerne. Planen er udvidelse af Pitstop i Århus med to pladser samt etablering af omsorgscenter i Holstebro.


Der er lavet en støtte erklæring fra Regionen og kommunen, men det er ingen midler til af medfinansiere nu eller om to år.


Mulig placering i Holstebro afsøges og der forventes svar efter nytår.

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-52-101-3-22

9. Opfølgning på evaluering af IV aftalen.

Det indstilles,

at faglig strategisk gruppe godkender:
  • anbefalingen om, at længerevarende IV behandlings forløb afregnes med samme dagstaks som for 7.dag og frem.
  • at anbefaling 1 og 3 behandles i Faglig operativ gruppe for voksen-somatik.

Sagsfremstilling

Evaluering af 'Samarbejdsaftale om IV-behandling i nærområdet' er behandlet i Sundhedsstyregruppen 15/9.

På den baggrund er evalueringen og nedenstående anbefalinger sendt til klyngerne mhp lokal opfølgning.


Anbefalinger

1. At klyngerne drøfter evalueringen, og hvad den giver anledning til i den enkelte klynge, herunder specifikt:

  • om en større del af forløbene kan flyttes til nærområdet – opfordring til at søge inspiration fra Randersklyngen, som har størst andel af behandling i nærområdet
  • om stigningen i brug af antibiotika på pumpe hænger sammen med en klinisk relevant stigning i behov for bredspektret antibiotika.


2. Ift. lange forløb over 28 dage skal der lokalt indgås aftale om taksten for disse. Såfremt der ikke foreligger anden skriftlig aftale, anvendes samme takst for dag 29 og frem som for de første 28 dage.


3. Bilaterale aftaler om andre målgrupper/en udvidelse af aftalen skal fortsat være uden økonomisk afregning. Dog kan der være mulighed for, at man i sundhedsklyngerne indgår aftaler om prøvehandlinger finansieret af de midlertidige klyngemidler.


Der indstilles, at anbefaling 1 og 3 sendes til videre behandling i faglig operativ gruppe for voksen somatik, medens faglig strategisk godkender anbefalingen om at lange IV behandlingsforløb afregnes med samme takst for dag 29 og frem som for de første 28 dage.


Nuværende praksis ved forløb over 28 dage er, der udarbejdes en bilateral aftale i hvert enkelt forløb. Alle forløb er indtil nu afregnet ud fra gældende dagstakst og jf. anbefalingen.


Antal forløb over 28 dage fordeler sig således.

2022: 7 forløb

2023: 14 forløb


Forløbstakster for 2023:

• Standardforløb med op til 3 behandlinger pr. dag i gennemsnitligt 3 dage (gælder forløb på 1-6 dage): 3.234 kr.

• Dagstakst for 7. dag og frem (max 28 dage) med op til 3 behandlinger: 1.078 kr.

• Forløbstakst pumpe og væske med 1 behandling pr. dag i gennemsnitligt 3 dage (gælder forløb på 1-6 dage): 1.052 kr.

• Dagstakst pumpe og væske med 1 behandling pr. dag: 359 kr.

Finansieringen fordeles med 70 % til regionen og 30 % til kommunen


Beslutning

Vedtaget som indstillet.

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-52-101-3-22

10. Arbejdet med dobbeltdiagnoser – orientering om beslutning i Sundhedsstyregruppen.

Det indstilles,

at orienteringen tages til efterretning

Sagsfremstilling

I Økonomiaftalen 2024 er det aftalt, at der pr. 1. september 2024 skal etableres et regionalt integreret dobbeltdiagnosetilbud med en trinvis ibrugtagning frem mod 2027. Derudover har kommunen fortsat ansvaret for misbrugsbehandlingen for de patienter, der ikke har behov for det regionale integrerede tilbud. Der er i den sammenhæng tale om det parallelle behandlingsforløb.


Dette stiller krav til den tværsektorielle organisering, samarbejde samt aftaler om snitflader mellem sektorerne. Det har derfor været på dagsordenen i Sundhedsstyregruppen onsdag d. 8. november mhp. en drøftelse af model for samarbejdet samt forankringen af det videre arbejde.


Det blev besluttet i Sundhedsstyregruppen at etablere en tværsektoriel arbejdsgruppe med Psykiatrien, én kommunal repræsentant fra hver af de fem sundhedsklynger samt eventuelt en praktiserende læge, der har erfaring med tilknytning til et misbrugscenter. Det er implicit i beslutningen fra SSG, at de kommunale repræsentanter repræsenterer hinanden/deres klynger i arbejdet.


Udpegningen af den kommunale repræsentant er igangsat.


Link til dagsordenspunktet hvor nærmere information fremgår samt den faglige visitationsretningslinje kan findes her: https://www.sundhedsaftalen.rm.dk/modefora/administrative-udvalg/sundhedsstyregruppen1/dagsordner-og-referater-fra-sundhedsstyregruppen/#Tilbudtilpatientermeddobbeltdiagnose


Tina Ebler indleder med et oplæg om arbejdet med dobbeltdiagnoser.

Beslutning

Status på den nationale planlægning og Regionspsykiatriens planlægning i Region Midtjylland blev gennemgået – se vedhæftede præsentation.


Herning kommuner tilbyder, at leder for misbrugscenteret repræsenterer Gødstrupklyngen i den tværsektorielle arbejdsgruppe. Der er opbakning fra de øvrige kommuner.

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-52-101-3-22

11. Børn og Unge i mistrivsel – skriftlig orientering.

Det indstilles,

at orienteringen tages til efterretning.

Sagsfremstilling

Sundhedssamarbejdsudvalget behandlede på seneste møde administrationens bud på anbefalinger til fælles indsatser målrettet mental sundhed og forebyggelse af psykisk mistrivsel hos børn og unge.


Sundhedssamarbejdsudvalget bad i den forbindelse det administrative niveau udarbejde et oplæg til drøftelse på et kommende møde i Sundhedssamarbejdsudvalget indeholdende bud på de mest virkningsfulde, forebyggende og lettere behandlende indsatser til børn og unge i psykisk mistrivsel med henblik på, at udvalget kan drøfte muligheden for en mere fælles retning på tværs af sundhedsklyngerne.


Med henblik på at udarbejde et oplæg til Sundhedsarbejdsudvalget afholdes et møde med repræsentanter fra kommuner (en direktør fra hver klynge), region og PLO-Midtjylland, som skal afstemme retning og indhold til den politiske bestilling. Formandskabet for Sundhedstyregruppen tager initiativ til mødet og faciliterer dialogen.


(endelig referat fra Sundhedsstyregruppen foreligger ikke endnu).

Beslutning

Orienteringen blev taget til efterretning.

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-52-101-3-22

12. Mundtlige orienteringspunkter

Det indstilles,

at faglig strategisk gruppe tager orienteringen til efterretning.

Sagsfremstilling

Mundtlig orientering med relevante temaer fra operative fora, Sundhedsstyregruppe og Sundhedssamarbejdsudvalget.

Beslutning

Der var en kort mundtlig orientering fra mødet i Sundhedsstyregruppen.

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-52-101-3-22

13. Evt.

Det indstilles,

at orienteringen tages til efterretning

Beslutning

Ingen bemærkninger.

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-52-101-3-22

14. Evaluering af mødet.

Det indstilles,

at gruppen deler overvejelserne om mødet.

Sagsfremstilling

Er der overvejelser om mødeafvikling, indhold, struktur eller andet som med fordel kan ændres i fremtiden?

Skal der tænkes anderledes i forhold til de orienterende, udviklende og besluttende punkter?

Er udbyttet og tidsforbrug i balance? Er der sammenhæng mellem opgavebeskrivelsen, mødeforberedelsen og udbyttet for gruppens medlemmer?

Beslutning

Ingen bemærkninger.

Tilbage til toppen