Dagsordner og referater fra Sundhedsstyregruppen
til
mødet i
den 1. september 2016 kl. 14:00
i Regionshospitalet Randers, M3 indgang 23, Skovlyvej 1, 8930 Randers
Pkt. | Tekst |
1 | Drøftelse af finansieringen i forbindelse med en eventuel overgangsfase af projektet Fælles servicecenter |
1. Drøftelse af finansieringen i forbindelse med en eventuel overgangsfase af projektet Fælles servicecenter
Administrationen indstiller,
at | det indledningsvist drøftes, hvordan en eventuel overgangsfase for projektet kan finansieres |
Sagsfremstilling
Fælles Servicecenter for Telesundhed er et fælles regionalt/kommunalt udviklingsprojekt, hvis opgave er at fungere som støttefunktion til telesundhed, der går på tværs af kommuner, hospitaler, praktiserende læger og borgere. Servicecenteret skal gøre det enklere og mere effektivt, at anvende telesundhed for sundhedspersoner og borgere.
Målet er, at personalet kan koncentrere sig om at levere høj kvalitet i behandlingen, mens servicecenteret tager sig af det praktiske omkring telesundhedsløsningerne.
Projektet Fælles Servicecenter er opdelt i tre overordnede udviklingsfaser (figur 1). Den første fase (Fase 1 Konceptudvikling) er afsluttet og projektet befinder sig nu i Fase 2 (Proof-of-concept fasen). Projektet afsluttes med Fase 3 (Implementering). Der er i den overordnede plan for Fælles Servicecenter afsat midler til at gennemføre Fase 2, men der er ikke afsat midler til at gennemføre udbud og idriftssættelse af Fælles Servicecenter - Fase 3 (implementering).
Figur 1: De tre udviklingsfaser af Fælles Servicecenter
Det er på nuværende tidspunkt ikke truffet beslutning om Fælles Servicecenter skal fortsætte, da Fase 2 netop skal give input til denne beslutning. Beslutningen forventes at skulle træffes foråret 2017.
Fase 2 (Proof-of-concept fasen) for Fælles Servicecenter slutter 30. april 2017. De primære leverancer i forbindelse med afslutningen er:
• en beskrivelse af det testede koncept,
• forslag til forandrings- og betalingsmodel for FSC i drift,
• en beskrivelse af, hvad der kan outsources,
• en business case,
• en kravspecifikation til brug for udbud
• og en anbefaling til fællesoffentlig organisering og governance.
Fase 3 (Implementering) er selve idriftsættelsen af Fælles Servicecenter. Fase 3 iværksættes kun, hvis der er tilslutning (også økonomisk) fra de offentlige parter (kommuner og region) til fortsættelse af Fælles Servicecenter.
Forud for, at Fælles Servicecenter kan sættes i drift, går en periode, hvor der skal gennemføres konkurrenceudsættelse af de ydelser, som skal leveres af eksterne leverandører. Det må forventes, at udbuddet overstiger tærskelværdien for EU udbud på 1,5 mio. kr. Det er derfor forventeligt, at der går op til 9 måneder før de eksterne leverandører er valgt, herefter er der kontrakt forhandling og opstart af leverancen, samt klargøring af organisationen. Altså op til 1 års tid fra fase 2 er afsluttet.
Da Fælles Servicecenter Fase 2 gennemføres som et OPI projekt (et ’Åbent Offentligt Privat Innovationssamarbejde baseret på artikel 16f i Udbudsdirektivet’), er det muligt inden for lovgivningen, at forlænge projektet op til 1 år efter 30. april 2017. Det burde således være muligt at have et driftsklart setup klar ved at forlænge projektperioden. Der er ikke afsat penge til dette og derfor er en eventuel forlængelse i øjeblikket ufinansieret.
Der lægges derfor op til en indledende drøftelse af den videre finansiering ved en eventuel overgangsperiode. Fase 2 (Proof-of-concept fasen) er finansieret af kommuner og region med en fordeling på ca. 80% betalt af Region Midtjylland og ca. 20% af kommunerne i fællesskab. Fra regional side lægges der op til, at en eventuel videreførelse af projektet finansieres ud fra 50/50 model.
Det er vurderingen, at overgangsperioden vil beløbe sig til ca. 2,1 mio. kr.
Beslutning
Sagen drøftes videre i Sundhedsstyregruppens formandskab.