Dagsordner og referater fra Sundhedsstyregruppen
til
mødet i
den 23. juni 2020 kl. 16:00
i Videomøde - meet.rm01@rooms.rm.dk eller Mødelokale F1, Regionshuset Viborg
Pkt. | Tekst |
1 | Status på håndtering af COVID-19 |
1. Status på håndtering af COVID-19
Formandskabet indstiller,
at | Sundhedsstyregruppens medlemmer giver en gensidig orientering om situationen omkring COVID-19. |
at | rammeaftale for fase 3 godkendes. |
Sagsfremstilling
På mødet gennemgås:
- Status på overordnet regionalt niveau v. Pernille Blach Hansen
Der gives generel status på udviklingen på test-området. Herunder orienteres om aftale om at Randers-klyngen opstarter planlægningsarbejde med henblik på at udvikle og afprøve en model, hvor kommunalt personale som led i smitteopsporing varetager svælgpodning af beboere og medarbejdere på plejecentre mv i forbindelse med konstateret smitte ved COIVID-19.
- Status fra klyngerne v. en repræsentant fra hver klynge
- Status fra PLOM v. Henrik Kise
- Godkendelse af rammeaftale for fase 3
En tværsektoriel arbejdsgruppe har udarbejdet vedlagte rammeaftale for fase 3 på baggrund af national aftale mellem RLTN og PLO. I forlængelse af godkendelse i Sundhedsstyregruppen sendes den til orientering i Sundhedskoordinationsudvalget og Praksisplanudvalget. Varslingsfrist for overgang til fase 3 konsekvensrettes i forståelsespapiret.
- Eventuelt
Beslutning
Gensidig orientering om situationen i forhold til COVID-19
Det er fortsat roligt omkring indlæggelser med COVID-19 på hospitalerne. Der vil være et beredskab i klyngerne, som kan aktiveres, hvis situationen ændrer sig i løbet af sommeren.
Der etableres fortsat nye muligheder for test for COVID-19. Senest er der etableret mobile løsninger i områder med sommerferieaktiviteter. Der er et stort pres på Præhospitalet i forhold til test. Henvisninger og spørgsmål i forhold til test for COVID-19 fylder fortsat meget i almen praksis.
Randersklyngen står for at afprøve en model, hvor kommunale sygeplejersker står for podning i forbindelse med test for COVID-19 på plejehjem. Udvalgte sygeplejersker er oplært til opgaven i kommuner i Randersklyngen.
Der er dog en national aftale på vej om løbende og systematisk test af medarbejdere på plejehjem. Aftalen indebærer evt. brug af kommunale sygeplejersker til test for COVID-19. I så fald kan der være behov for at gentænke afprøvningen i Randersklyngen. Placering af det lægefaglige ansvar i forbindelse med aftalen er ikke kendt på nuværende tidspunkt. Den nye nationale aftale forventes at blive offentliggjort inden sommerferien. Så snart aftalen foreligger, skal der aftales en model for opgaven i Region Midtjylland.
Godkendelse af rammeaftale for fase 3 under COVID-19
Sundhedsstyregruppen principgodkendte forslaget til aftale. Sekretariatet indarbejder enkelte præciseringer i aftalen (fx med hensyn til aktivering af aftalen, og at der med udvidede blodprøver menes venøse blodprøver).
Af den nationale aftale om lægedækning i fase 3 fremgår det, at kopi af epikrise sendes til kommunen. Der er aktuelt ikke en elektronisk løsning, der kan understøtte dette. Kopi af epikrise kan gives til patienten og/eller oplysninger fra epikrisen kan fås via beredskabslægen.
Kortlægning af beredskabspladser i kommunerne er i gang, så PLO-Midtjylland kan få et overblik over hvor mange beredskabslæger, der skal findes for at dække pladserne i en evt. beredskabssituation. Dialog mellem kommuner og praktiserende læger om behovet for beredskabslæger kan startes op på møder i de Kommunalt-Lægelige Udvalg i august/september.
Den endelige aftale sendes hurtigst muligt til alle hospitaler og kommuner.