Møder og referater
Se møder og referater fra sundhedsstyregruppen
til
mødet i
den 18. december 2020 kl. 08:00
i Videomøde - meet.rm03@rooms.rm.dk
Pkt. | Tekst |
1 | Status på håndtering af COVID-19 |
1. Status på håndtering af COVID-19
Formandskabet indstiller,
At | Sundhedsstyregruppens medlemmer giver en gensidig orientering om samarbejdet om og status på håndtering af COVID-19. |
Sagsfremstilling
Flemming Storgaard er mødeleder. På mødet gennemgås:
- Status på overordnet regionalt niveau v. Pernille Blach Hansen, herunder
- status på test
- status på forberedelse af vaccination
- der indkaldes til korte virtuelle møder i Sundhedsstyregruppen hver 2. uge i januar og februar
- alle hverdage sender regionen oversigt over indlagte til kommunerne - kan den pauseres 23/12-4/1?
- Status fra klyngerne v. en repræsentant fra hver klynge
- Status fra PLOM v. Henrik Kise
- Eventuelt
Beslutning
Aktuelt er incidensen i Region Midtjylland 283 og lokalt i Aarhus over 500. Med 80 indlagte med COVID er vi på niveau med toppen fra foråret, dog med færre på int5ensiv og i respirator samenlignet med foråret. Det kan til dels skyldes ændret behandlingsstrategi. Mange indlagte til ibs COVID fylder. Regionen aflyser elektiv aktivitet, opfordrer til frivilligt ekstraarbejde og til om muligt at udskyde fridage/ferie og kigger også på mulighed for at pausere akutklinikker (ikike besluttet) for at få vagtplasner til at dække jul og nytår.
Der er massivt pres på test. VI tester aktuelt vores andel på 24.000 om dagen. It-problemer i går har givet kø og ekstraarbejde, men der er fortsat et hurtigere testspor for medarbejdere fra sundhedsområdet.
7 vaccinationscentre er på plads i Aarhus, Horsens, Randers, Viborg, Herning, Silkeborg og Holstebro. Vi forventer vacciner til 20.000 borgere, og vi skal være klar fra 22/12, men der kommer løbende nye meldinger. Først vaccineres plejehjembeboere og frontpersonale på plejehjem, hospitaler og i almen praksis. Aftaler med praktiserende læger om at vaccinere på plejehjem er på plads.
Korte, virtuelle møder i Sundhedsstyregruppen fastholdes hver 14. dag.
Kommunerne glade for oversigt over indlæggelser. Det er i orden, at den pauseres henover jul og nytår. Som erstatning sender regionen efter krisestabsmøder 23., 27. og 30. december kort melding til kommunerne om, hvorvidt vi nærmer os fase 3.
Vestklyngen: varierende incidens i kommunerne; kommuner med høj incidens er i bemandingsproblemer; afventer vaccinationsproces; HE Vest oplever stabil aktivitet på højt men håndterligt niveau; ikke tæt på at gå i fase 3.
Midt: Silkeborg ingen smittede medarbejdere og beboere; Skive tester hver 2. uge, stigende smittetal, flere smittede medarbejdere på plejecentre og hjemmepleje; Viborg: flere medarbejdere og borgere er smittede, indført besøgsrestriktioner, udvidet kapacitet på isolationsboliger, bemanding presset pga smitte og isolation ved afventning af testsvar; kommunerne arbejder på at finde løsninger i forhold til gener ved langvarig brug af værnemidler og hører gerne, hvis andre har fundet gode løsninge; HE Midt udfordret ift. vagt- og beredskabsplaner men ikke tæt på at aktivere fase 3.
Horsens: Horsens og Skanderborg oplever smitte blandt borgere og medarbejdere; HE Horsens forbereder sig på fase 3 ift. blodprøver og biokemi og remedier men er ikke aktuelt ved at skulle aktivere fase 3.
Randers: højest incidens i Randers og Favrskov, personaleudfordringer i Randers, udfordring ift. sterile handsker ifm vaccination (regionen er ved at afklare, om der er behov for sterile handsker), RH Randers oplever stigende indlæggelseskurve men er ikke på vej i fase 3, arbejder for at sikre nok personale.
Aarhus: incidens over 500, mindre udbrud på i hvert fald 5 plejehjem + hos borgere i hjemmeplejen, en del personale smittet, massivt pres på personale, pres på isolationsfaciliteter; operationer er aflyst på AUH.
PLO-M: 10 kommuner har navngivne beredskabslæger; uklarhed ift. fx journalføring og mulighed for videokonsultationer er medvirkende til, at det er svært at rekruttere beredskabslæger; PLO-C er bedt om afklaring ift. journalføring; fra kommunal side sendes i dag opfordring til kommunerne om at få landet databehandleraftaler, der er en forudsætning for videokonsultationer.
Kontakt os
Sundhedsaftalesekretariatet
Hvis du ønsker oplysninger om eller har spørgsmål til sundhedsaftalesamarbejdet.
Kontakt kommunerne
Find relevante kontaktoplysninger til sundhedsområdet i de 19 midtjyske kommuner (For fagpersoner).
Sundhedsklynger
Kontakt sundhedsklyngenre hvis du ønsker oplysninger om eller har spørgsmål til de lokale klyngesamarbejder.