Tilgangen er velegnet til at vise kliniske, sundhedsmæssige, brugeroplevede og økonomiske konsekvenser af sundhedsindsatser i det nære sundhedsvæsen.
Forstærket indsats overfor storrygere
Vestklyngen har fra 2015-2017 kørt projektet "Forstærket indsats overfor storrygere". Projektet er nu evalueret:
Se triple aim rapport
Der gøres opmærksom på, at de resultater der fremstilles i denne rapport er med udgangspunkt i projektet i Vestklyngen. De udgifter, der fremgår af analysen er således beregnet ud fra de udgifter, man har haft i Vestklyngen og kan således differentiere lidt fra de gennemsnitlige udgifter der er beregnet i forbindelse med udarbejdelse af en samarbejdsaftale på området. Samarbejdsaftalen behandles i Sundhedskoordinationsudvalget i juni 2018 og forventes at komme til lokalpolitisk behandling i kommunerne samt i Regionsrådet i efteråret 2018.
Med afsæt i Triple Aim metoden afdækker rapporten desuden effekter af UngMod 24-7. Ungdomsmodtagelsen opstod i 2014 som et samarbejdsprojekt mellem Herning Kommune og Region Midtjylland.
Tilbuddet udfordrer tanken om én indgang til de fælles kommunale og regionale ydelser. Formålet er, at unge har én indgang til en række rådgivningsfunktioner og til evt. at blive hjulpet videre i systemet, hvad enten det drejer sig om sundhedsmæssige – eller sociale problemstillinger.
Ungdomsmodtagelsen forsøger dermed at tage udgangspunkt i den unge borger frem for i, hvordan det offentlige organiserer sig i forhold til sundhed og socialrådgivning.
Se evalueringsrapport UngMod 24-7 Herning
Visionerne i Sundhedsaftalen om, at praktiserende læger, kommuner og hospitaler arbejder tæt sammen for at give borgeren det bedste forløb med integrerede sundhedsløsninger tæt på borgerens hverdag, var udgangspunkt for etablering af projekt Callcenter.
Projektet skulle søge at gå fra at arbejde med snitflader til at arbejde i samarbejdsrum, - på tværs af sektorgrænser. Silkeborg, Skive, Viborg kommuner har, i de senere år, alle etableret tilbud, således at borgere i højere grad kan behandles hjemme eller på en akutplads. Disse tilbud er oprettet, da tidligere undersøgelser har vist, at borgere restitueres hurtigere og bedre samt risikerer færre komplikationer, når de behandles i eget hjem eller nærmiljø.
Se Triple Aim opfølgning
Se Evalueringsrapport
Overdragelsen af fase 2 hjerterehabilitering fra hospitalerne til kommunerne i Region Midtjylland er evalueret i en Triple Aim rapport, der opsummerer den kliniske og brugeroplevede kvalitet samt økonomien baseret på data fra 2017.
Fase 2 hjerterehabilitering i kommunalt regi
På baggrund af en Triple Aim analyse af overdragelse af den ikke-medicinske del af Hjerterehabilitering Fase II fra Regionshospitalet Viborg til Skive og Viborg Kommuner, findes her:
Geriatrisk team på Aarhus Universitetshospital har været en øvebane i forhold til at anvende Triple Aim metode.
I denne rapport er resultaterne af analysen.